TATRATEA

CSEH LIKŐR KÜLÖNLEGESSÉG

TATRATEA

Szeretnél elmerülni a prágai miliőt visszatükröző kávéházak, sörözők felejthetetlen világában? Akkor kóstold meg az igazi cseh klasszikus röviditalt a TátraTea-t. A különleges likőrből 10 féle ízvilág választható a Prága Kávéház és sörözőben más-más alkoholtartalommal.

TatraTea

Egy különleges ``tea`` 2002 óta

A TatraTea eredeti nevén Tatranský čaj receptjét a Magas-Tátra hegyei között élő emberek dolgozták ki. Régi szokás volt közöttük ugyanis, hogy a közéjük érkező vendéget, a hideg elleni védekezésül, forró teával kínáltak, melyet gyógynövényekből készült likőrrel dúsítottak. Ez a recept képezte a mai ital alapját is.

A teaalapú gyógynövények felhasználásával készülő likőrt a felvidéki Karloff cég készít a Magas-Tátra hegyeiből származó receptúra alapján. Legnépszerűbb variánsa az 52%-os eredeti, amiből évente több mint félmillió palackkal adnak el. Tartalma fekete és fehér teák, növényi kivonatok és gyümölcskivonatok összessége. Alkoholtartalma széles skálán mozog.

Hogyan készül a TatraTea?

Magas-Tátra hegyeiből származó receptúra

A tea és gyógynövények kivonatát tölgyfahordóban érlelik, majd következik a kivonás és a szűrés folyamata. Az érlelési folyamat 8 héten keresztül tart. Az alkoholt melaszból állítják elő. Az érlelés után az italt pihentetik, majd palackozzák.

HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

BLOG

Rohozec cherry cseh meggyes sör
Primátor limitált Evergreen korsóba töltve tavasszal
Primátor sörök egymás mellett

Copyright 2023 - Kervend 2006 Kft. | Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató | Website by Marketing Market