Primátor craft beer

CSAPOLT ÉS ÜVEGES SÖRÖK

PRIMÁTOR

Primátor craft sört töltenek egy korsóba

Tradicionális sörfőzde 1872 óta

A sörfőzdében a széles választék mellett szigorúan ügyelnek a minőségre is, legyen szó klasszikus cseh lágerről, angol típusú ale-ről, vagy bajor búzasörről. Ezt a minőséget igazolja, hogy a Primátor sörök 2017-ben huszonnyolc díjat gyűjtöttek be a különféle sörversenyeken.

A sörfőzde fontosnak érezte, hogy a Primátor sörökön a „craft” felirattal, hangsúlyozzák, hogy Náchodban tradicionális módon készülnek a sörök és az évi százharmincezer hektoliteres üzem nem sörgyár, hanem a hagyományos kézműves technikákat a mai napig alkalmazó sörfőzde. Így a Primátor egy igazi craft sör.

Primátor nem csak abban számít rendkívülinek a cseh sörök között, hogy az állandó kínálata tizenötféle sörből áll, hanem azzal is, hogy rendszeresen hoz ki limitált példányokat.

ÍZELÍTŐK

PRIMÁTOR CRAFT BEER

Kóstólj meg Te is egy igazi cseh klasszikus sört!

Primátor Tychne
image

Két sörstílus az IPA és a láger kombinációja. Tulajdonképpen egy hop lager – azaz olyan ászok sör,melyben a klasszikus cseh lágerekhez használt komlókon kívül, modern komlófajtákat is adagolnak, és többnyire alkalmazzák a hidegkomlózást is. Így egy sajátos hibrid jön létre, mely meglepő variációkkal lehet képes elvarázsolni a sörrajongókat. A Primátor Tychne egy szűretlen, hihetetlenül krémes sör, amelynek aromáját, bár némileg disztingváltabban, mint a legtöbb IPA esetében, de így is karakteresen, az amerikai komló határozza meg.

Primátor Premium Lager
image

Ízében benne van a valódi gyönyör, amely minden érzékszervünket áthatja, és további kortyolásra ösztökél. Ez minden „Bohemian-style” típusú cseh sörre jellemző, ezért váltak ismertté világszerte a cseh tizenkettes sörök. A sörfőzőmester összes tudománya és tapasztalata benne van ebben az arany nedűben. Kizárólag a legkiválóbb alapanyagokat használja a recepthez, és a törődés végigkíséri az egész készítés folyamatát.

Primátor Polotmavy
image

A karamell és búzamaláta alkotóelemek egy igazán különleges és karakteres ízt kölcsönöz a sörnek, ami a „vágott” (rigó) sörökre olyannyira jellemző. Közepesen megerjesztett sör, illata malátás, ízében érződik a karamelles édeskés tónus. Színe borostyán, habja világos bézs, és krémesen sűrű. Közepesen telt sör, enyhe komlós kesernyés aromával. A hölgyek ízlésének is tudott a sörfőzőmester kedvezni.

Primátor Premium Weizen
image

Ízének az erős intenzitását a frissítő búza adja, egy leheletnyi banán ízzel és szegfűszeg illattal, ami erre a sörfajtára olyannyira jellemző. Ízvilága erős, közepesen telt és érezhető a zateci komló finom jelenléte is. Szűretlen, tömör habú, opálos, világossárga színű az ital. Ezt nemcsak az élesztőnek köszönheti, hanem a magasabb fehérjetartalomnak is. Kellemes íze miatt a hölgyek számára is kedvelt ital lett.

Primátor Premium Barna
image

A közepesen erjesztett sör erejét a müncheni maláta adja. A krémes, tejszínhez hasonlító hab csodálatos gyűrűket hagy a poháron. Színe gránátosan barna és a megpörkölt maláta aroma áthatja az italt. A tisztán karamelles ízt a komló finom lehelete tökéletesíti.

Primátor Double 24
image

Egy speciális Porter típusú barna sör. Minden érzékszervnek valódi simogatás. Azoknak ajánlható, akik valami szokatlant és egyedit szeretnének megkóstolni. A 24-es szárazanyag-tartalmú, 10.5% alkoholtartalmú sörben nagy odafigyeléssel lettek az alapanyagok összeválogatva (5 különböző maláta – cseh, bajor, karamell, festő és búza). Ezek az alappillérek, amelyből leginkább a megpörkölt maláta dominál.

Primátor India Pale Ale
image

Speciális angolszász típusú felsőerjesztésű sör. Erősen kesernyés ízvilág, gyümölcsös illattal és aromával. Annak idején Angliában többszöri komlózással tudták a sört tartósítani. Így el tudott jutni a tengeren túlra is. Az IPA-hoz négyféle malátát és kilencféle komlót használ fel a sörfőzőmester. Kerek malátás íz, finom komlós keserűség, ami egyre fokozódik és határozott gyümölcsös-gyantás felhanggal bír.

Primátor English Pale Ale
image

Felsőerjesztésű, angol típusú ale sör. Sötét borostyán szín, erős komlós aroma, amely a zateci komlónál sokkal erélyesebb. Az utóíze szárazan kesernyés. Az intenzitása viszont nem olyan telt. Az ínyenceknek valódi különlegesség. Kevésbé kell hűteni, 10-13 ˚C, hőmérséklet az ideális. Ez a sör eddig 9 díjat nyert.

Primátor Exluziv 16
image

A nagyszámú díjaknak köszönhetően a sörgyár büszkesége. 2012 júliusában szerezte az első presztízsértékű nemzetközi díjat Londonban, ez volt a „Beers of the World”. A magas alkoholtartalmú, speciális sörök kedvelőinek ízlik leginkább. Határozottan kerek az íze, közepesen áterjesztett mély borostyán színű, édeskés „doppel bock” sör, kemény habbal és malátás illattal.

Primátor Chipper
image

Eegy kimondottan frissítő ital, melynek kellemes kesernyés grapefruit íze van és kiérződik belőle a búzasör aromája. Sportolók is szívesen fogyasztják. Meleg nyári napokon kimondottan itatja magát.

Primátor Imperial
image

Egy különlegesen extravagáns, közepesen erjesztett sör a valódi modern sörlovagoknak (rytíř-lovag) tartogat kellemes meglepetést. A természetes energia, amit a malátából nyernek, és a magas (9%) alkoholtartalom kisebb mennyiségben fogyasztva garantált élvezetet nyújt. A legerősebb világos sör, amit a Cseh Köztársaságban főznek, specialitása, hogy az íz lágyabbá és gazdagabbá tétele érdekében búzamalátát is adnak hozzá.

Primátor Stout
image

A felső erjesztéssel készülő sörben négyfajta maláta, zab és megpörkölt árpa van. A komló az angol Kent városból van importálva. Eredetileg Brit a felhasznált élesztőkultúra és a technológia is. Az eredmény egy mélybarna sör, jellegzetes aromával, amit a megpörkölt árpa kölcsönöz neki, erősebb kesernyés íz némi gyümölcsös tónussal és krémes habbal.

HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

BLOG

Rohozec cherry cseh meggyes sör
Primátor limitált Evergreen korsóba töltve tavasszal
Primátor sörök egymás mellett

Copyright 2023 - Kervend 2006 Kft. | Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató | Website by Marketing Market